- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Recept: Gemarineerde kruidig Rosbief

Ik ben bezig om allerlei receptenboeken door te spitten op zoek naar een heel simpel, prettig recept voor preitaart. Maar onderweg kwam ik het volgende tegen en bedacht dat, als het lekker is en goed lukt, de gemarineerde kruidig rosbief een prima recept voor het Foodblogevent van Maart is, namelijk voor een verjaardagsbuffet. Kan heel goed warm, maar ook koud gegeten worden. Ik ben niet zo van rood vlees, maar rosbief kun je maken zoals je wilt, en het is heel mager vlees. Er zit geen greintje vet aan. En een beetje rood kan geloof ik ook geen kwaad. Wie het boek heeft, zal zien dat het recept enigszins aangepast is, ik heb het varkensvlees met dezelfde hoeveelheid rosbief vervangen.

Wassen, drogen, snijd de rosbief in de vezelrichting in 3 stukken en daarna dwars op de vezel in plakjen van 3 mm.verhit wat (olijf)olie en bak de vleeschijven portiegewijs aan beide zijden ca 3 minuten , met de jus in de schaal doen en eventueel met een beetje zout en peper bestrooien.

Marinade:

De marinade met het vlees vermengen, af en toe door elkaar roeren. Wanneer te weinig marinade, dezelfde hoeveelheid nogmaals maken en erbij doen. Lekker met stokbrood, gebakken aardappeltjes, sla.

[Oorspronkelijke bron: Oetker Beste koude schotels en salades]