- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Recept: Spaanse bonenschotelsoep (Fabada)

Natuurlijk enigszins aangepast, maar niettemin superlekker! Spaanse bonenschotel met chorizo, bloedworst, kapucijners en flageolettes, paprika (uit eigen tuin), stokbrood erbij. Volgende keer bedenken dat die bonen niet alleen 24 uur moeten weken, maar dat het ook ruim 1 1/2 uur duurt eerdat ze gaar gekookt zijn! Wij aten dus niet ‘Bourgonidisch laat’, maar volgens sommigen ‘Chique laat’!

Ingrediƫnten

Bereiden
Breng het water aan de kook en doe doe uitgelekte bonnensoorten met ui en knoflook in de pan. Laat ongeveer 60 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan alle overige ingrediƫnten toe en laat de soep, afgedekt, nog 30 minuten zachtjes trekken. Proef hem vervolgens af en breng de Fabada op smaak. Geef bij deze Spaanse maaltijdsoep geroosterd brood of harde puntjes.

[Bron: ‘Alles over conserveren’]