Maandelijks archief: december 2018
2018 December blijdschap
December was als vanouds weer een ‘drukke’ maand. Socializen, lekkere baksels maken en… Beeckestijn is prachtig & vooral stil rond deze tijd Na een paar anonieme telefoontjes die we niet opnemen, kreeg m’n broer me toch telefonisch te pakken. Hij had de belangrijke vraag; of mijn Lief en ik getuigen willen zijn bij z’n huwelijk! …
Boek: Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas
Van mijn Lief kreeg ik voor kerst de trilogie! Helemaal blij mee en het kwam goed uit dat ik Arthur donderdagavond net had uitgelezen, ik kon direct in mijn nieuwe boek beginnen 😀 Samenvatting Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van …
Fijne Feestdagen!
Recept: Bloemenkoekjes
Of Kerstkoekjes, het is maar net wanneer je ze maakt 😉 Ingrediënten 375 gr zeeuwse bloem, gezeefd 125 gr poedersuiker (of zoals onze Zuiderburen ’t noemen; bloemsuiker) 2 eieren 250 gr zachte roomboter rasp van een bio-citroen, of 2 tl citroenrasp van Oetker bigarreau (oeps, geen idee hoeveel, ik kocht zo’n rond bakje op de …
Recept: Weihnachtsstolle met spijs
In dit geval met hazelnotenspijs, homemade van eigen oogst van dit jaar. De noten in het brood zijn ook hazelnoten, die vooraf geroosterd zijn. Ingrediënten 500 gr bloem 1 zakje bakpoeder 1 zakje vanillesuiker 125 gr roomboter 250 gr volle kwark 2 eieren 1/4 tl zout 1 tl kardamom citroenrasp scheutje whiskey 1 tl vanille …
Mooi Maandag!
‘We’re on the road to no-where‘
Boek: Arthur dl 1 de zienersteen – Kevin Crossley-Holland
Samenvatting Arthur – de zienersteen is het eerste deel van een trilogie voor lezers vanaf tien jaar en speelt in het middeleeuwse Engeland. De dertienjarige Arthur krijgt van zijn wijze vriend Merlijn een steen waarmee hij in het verleden kan kijken. In de steen ziet hij het leven van een jongen dat erg veel op …
Recept: Tonijnsalade of Zalmsalade
Aangezien wij regelmatig soep met een stokbroodje met tonijnsalade of zalmsalade eten, leek het me wel handig om ’t hier ook eens op te schrijven. Ingrediënten Blikje tonijn of zalm (in water) van ongeveer 160 gram is genoeg voor 2 personen 2 theelepels kappertjes 1 klein uitje, gesnipperd 2 el mayonaise, of de helft yoghurt …
Mooi Maandag!
2018 November blijdschap
Echt een drukke maand met van alles en nog wat! Vriendin M help ik uitpakken op haar verhuizing op 1 november! Al een paar weken heb ik Puttertjes, groenling, sijsje, en nog veel meer vogeltjes in de Paleistuin-Noord, zo gezellig. Toen werd ineens koud; m’n Winterjas kon uit de kast. En ’s avonds beginnen we een nieuwe …