2018 December blijdschap

December was als vanouds weer een ‘drukke’ maand. Socializen, lekkere baksels maken en… Beeckestijn is prachtig & vooral stil rond deze tijd Na een paar anonieme telefoontjes die we niet opnemen, kreeg m’n broer me toch telefonisch te pakken. Hij had de belangrijke vraag; of mijn Lief en ik getuigen willen zijn bij z’n huwelijk! …

Lees meer

Recept: Bloemenkoekjes

Of Kerstkoekjes, het is maar net wanneer je ze maakt 😉 Ingrediënten 375 gr zeeuwse bloem, gezeefd 125 gr poedersuiker (of zoals onze Zuiderburen ’t noemen; bloemsuiker) 2 eieren 250 gr zachte roomboter rasp van een bio-citroen, of 2 tl citroenrasp van Oetker bigarreau (oeps, geen idee hoeveel, ik kocht zo’n rond bakje op de …

Lees meer

Recept: Weihnachtsstolle met spijs

In dit geval met hazelnotenspijs, homemade van eigen oogst van dit jaar. De noten in het brood zijn ook hazelnoten, die vooraf geroosterd zijn. Ingrediënten 500 gr bloem 1 zakje bakpoeder 1 zakje vanillesuiker 125 gr roomboter 250 gr volle kwark 2 eieren 1/4 tl zout 1 tl kardamom citroenrasp scheutje whiskey 1 tl vanille …

Lees meer

Recept: Tonijnsalade of Zalmsalade

Aangezien wij regelmatig soep met een stokbroodje met tonijnsalade of zalmsalade eten, leek het me wel handig om ’t hier ook eens op te schrijven. Ingrediënten Blikje tonijn of zalm (in water) van ongeveer 160 gram is genoeg voor 2 personen 2 theelepels kappertjes 1 klein uitje, gesnipperd 2 el mayonaise, of de helft yoghurt …

Lees meer

2018 November blijdschap

Echt een drukke maand met van alles en nog wat! Vriendin M help ik uitpakken op haar verhuizing op 1 november! Al een paar weken heb ik Puttertjes, groenling, sijsje, en nog veel meer vogeltjes in de Paleistuin-Noord, zo gezellig. Toen werd ineens koud; m’n Winterjas kon uit de kast. En ’s avonds beginnen we een nieuwe …

Lees meer