Maandelijks archief: juni 2018
Recept: Doperwtenburgers
Ingrediënten – 150 gr diepvries tuinerwten – 2 el bladpeterselie – 2 el verse dille – 20 gr volkoren graanontbijt (Brinta) – 1 ei – 2 el olijfolie – meergranen brood – 2 el mayonaise – 1 handje rucola Bereiden Doe de erwten in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat ze goed …
Recept: Marokkaanse paprikarub
Erg lekker voor het insmeren van kip voor in de oven of op de bbq of klapgrill! Ingrediënten 4 el olijfolie 1 rode paprika in stukjes 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 tl sambal (welke je zelf ’t lekkerst vindt) 1 volle el ras el hanout of couscouskruiden 2 el citroensap Nodig: keukenmachine of een staafmixer …
Recept: Kruidige bierkip
Ingrediënten – 4 kippenbouten of 8 kippenpoten – Olijfolie – Marokkaanse paprikarub* – 1 blikje bier – 1/2 bosje verse tijm, of gedroogde tijm Bereiden Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Smeer de kip in met olijfolie en Marokkaanse rub. Schenk het bier in een blik met een rooster er op. De tijm …
Stalen Bakblikken & inbranden
Onbehandelde stalen bakblikken voorbereiden voor gebruik Bakblikken van plaatstaal (ook wel blauwstaal genoemd), moet je voor het allereerste gebruik inbranden. Doordat er na het inbranden (bijna) geen zuurstof (en vocht) bij het staal kan komen is er veel minder kans op roest. Inbranden Maak het bakblik schoon met water en een beetje afwasmiddel. Dat is …
Mooi Maandag!
Recept: Komkommersalade pittig
Ingrediënten 2 el pinda’s of cashewnoten (die laatste zijn lekkerderder) 1 komkommer, met de kaasschaaf in dunne linten schaven 125 gr taugé koriander 1/2 rode peper schoongemaakt in stukjes of ringetjes Dressing 1 cm verse gember, geschild en geraspt 2 el appelazijn (als je die niet hebt, witte wijn azijn) 3 el ketjap 1 el …
Recept: Grote garnalen in pittige roomsaus
Ingrediënten Grote garnalen (genoeg voor 2 personen) olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 1/2 rode paprika in blokjes 1/2 el paprikapoeder 1/2 el kerriepoeder 2 tomaten zonder zaden in blokjes gesneden scheutje whisky 100 ml kookroom 1 el peterselie, fijngehakt Bereiden Bak de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook in de olijfolie in een …