Recept: Ovenbollen

Mijn Lief vindt het verschrikkelijk eng wanneer ik op Oudejaarsdag oliebollen bak. Dus ging ik op zoek naar een alternatief. Een ander jaar deed ik blini’s met zalm en creme fraiche, lekker dat wel. Maar ik vond het toch een beetje niet ‘passend’. En toen zag ik een pak mix voor Oviebollen in de schappen …

Lees meer

Recept: Königsberger Klopse met dille

Ik heb er natuurlijk m’n eigen draai aan gegeven, meestal pakt dat lekker uit. Zo ook deze. Zure room, kappertjes, citroensap; voor mij vraagt dat om heel veel dille. En dus… 🙂 Ingrediënten 500 gr rundergehakt 1 ei 1 ui, gesnipperd peper, zout paneermeel 1 el peterselie gedroogd veel dille gedroogd Kookwater 1 1/2 ltr …

Lees meer

Eropuit: Volkenkundig Museum

Gisteren waren we echt veel te moe om ergens naartoe te gaan, dus bleven we thuis. Maar vandaag gingen we toch een vakantie-dingetje doen; naar het Volkenkundig museum in Leiden. Leiden is niet heel ver met de trein, en we vinden het een fijne stad. Mochten we ooit gaan verhuizen, dan zou het zomaar kunnen …

Lees meer

Recept: Kip met pruimen & abrikozen

Ingrediënten kipdijfilet of kipfilet genoeg voor 2 personen olijfolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 theelepels djahé of 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm) 1 theelepel djinten 1 kaneelstokje 1 theelepel ketoembar 2 dl bouillon (naar keuze) 100 gram gedroogde abrikozen 100 gram gedroogde pruimen (zonder pit) 225 gram couscous (voor 2 personen) 25 …

Lees meer

Knutselwerkje

Dus deed ik vandaag backup’s maken, herkauwen 2017 (nog lang niet uitgekauwd), klusspullen bij de Gamma halen en een suf macramé-werkje, waarvan Lief roept dat hij ze afschuwelijk vindt omdat ze in de jaren ’70 overal in heel Heemstede hingen… “Maar niet met een nieuwe kweek mini-amarylisbolletje er in, riep ik, want die bestond toen …

Lees meer

Zorg.. verzekerd

Dat was even flink gepuzzel. Gelukkig heb ik een vriendinnetje die van dit soort jig-saw puzzles houdt en mij uitstekend geholpen heeft bij het maken van m’n keus voor de zorgverzekering 2018. En ook voor de nog te maken keus van 2019, (maar dat zien we dan wel weer). Dank je wel voor je hulp …

Lees meer

Sneeuwdag

Heb ik mij alleen buiten gewaagd om de vuilnis weg te brengen, m’n laurier te redden en de vogeltjes te voeren. Pluisje wilde er helemaal niet uit vandaag & was chaggy, Lief kwam halverwege de dag thuiswerken vanwege het slechte weer (dat was een goede beslissing!). Twee gordijnen ingekort en afgemaakt & vanavond aten gewokte …

Lees meer

Sinterklaasdag

Vandaag ging ik op de fiets om een mini-kerstboompje te halen, kwam ik een rijtje meeuwen tegen, stoep geveegd, hamburgers gemaakt en ingevroren en de laatste potjes sierkweegelei ingemaakt. Lief is onderweg naar huis en zusje gaat zo bellen. Wij eten boerenkool met worst; als altijd op Sinterklaasavond. Dat is zo goed als traditie geworden …

Lees meer

Recept: Bouillon trekken

Ingrediënten 2 mergpijpen ongeveer 260 gram Runder schenkel met been 245 gram 50 cc witte wijnazijn, koud water. onder water zetten met 50 cc witte wijnazijn Een uur laten staan. daarna afgieten. Runderschenkel even aanbakken, mergpijpen in de soeppan, laurier, peper, tijm erbij, 2 winterwortels in stukjes, 2 gesnipperde uien, 2 el gedroogde soepgroenten. Een …

Lees meer