Recept: Kersttulband

En ik zou mezelf niet zijn, wanneer ik niet een probeersel maakte van verschillende recepten om een overheerlijke kersttulband te bakken. Hier een combinatie van verschillende recepten, waaronder Rutger bakt, Cees Holtkamp en nog een paar… Fotograaf: JeroenC71 Vulling: 1 zakje vanillesuiker 75 gram sultana’s en blanke rozijnen 125 gram fijngehakte gedroogde vijgen, fijngehakte gedroogde …

Lees meer

appelazijn & moer

Ben ik me suf aan het zoeken wanneer ik nou die appelazijn heb gemaakt! Wel volgens het recept van Gulle Aarde volgens mij, en gebotteld in maart 2015. Nu zitten er moedervlokjes op de bodem, en volgens sommige berichten kan ik daarvan appelazijnmoer maken. Ik zoek en lees nog even verder…. Ik schijn levende appelazijn …

Lees meer

Eropuit: Leiden!

Was ik vorige week al in Leiden met de Fitte Ladies, gingen mijn Lief en ik vandaag alweer met de trein (en die reed) naar Leiden! Maar dan naar het Museum voor Oudheden. Ik had gezien dat er een nieuwe tentoonstellling was; Koninginnen van de Nijlen wilde die toch wel graag zien. Een paar jaar …

Lees meer

Recept: Turkse Pide

Ingrediënten voor 1 brood 12,5 gr verse gist, of 1 1/2 theelepel droge gist 200 ml melk, lauw of handwarm 50 ml water, lauw of handwarm 100 ml plantaardige olie 1 tl suiker 1 tl zout 350 gr bloem Bestrijken met: 1 eigeel 1/2 koffielepel melk 1/2 koffielepel yoghurt 1/2 koffielepel plantaardige olie 1 koffielepel …

Lees meer

Recept: Kaneelbrood

In de Thuisbroodbakkersgroep op fb kwam het volgende recept voorbij. Kaneelbrood. Hmmm lekker leek me dat en niet te ingewikkeld. Alle credits gaan naar Agnes Verkade! Ingrediënten: 500 gram broodbakmix voor ciabatta, of wittebroodmix 50 gram boter, 120 gram bruine suiker, 2 theelepels kaneel, Bereiden Ciabatta of wittebrooddeeg klaarmaken naar recept op de verpakking. 1 …

Lees meer