Stalen Bakblikken & inbranden

Onbehandelde stalen bakblikken voorbereiden voor gebruik Bakblikken van plaatstaal (ook wel blauwstaal genoemd), moet je voor het allereerste gebruik inbranden. Doordat er na het inbranden (bijna) geen zuurstof (en vocht) bij het staal kan komen is er veel minder kans op roest. Inbranden Maak het bakblik schoon met water en een beetje afwasmiddel. Dat is …

Lees meer

Recept: Komkommersalade pittig

Ingrediënten 2 el pinda’s of cashewnoten (die laatste zijn lekkerderder) 1 komkommer, met de kaasschaaf in dunne linten schaven 125 gr taugé koriander 1/2 rode peper schoongemaakt in stukjes of ringetjes Dressing 1 cm verse gember, geschild en geraspt 2 el appelazijn (als je die niet hebt, witte wijn azijn) 3 el ketjap 1 el …

Lees meer

Vakantiedag 4: Wandelen in Hamoir

Vandaag deden we een stukje lopen over een Arden en op de terugweg langs het water de Ourthe. In het kerkje speelden de zwaluwen tikkertje, mais groeit net zo hoog als thuis. Een tjitjak familie woont naast de spoorbrug, Het oorsprong van geluid van de balkende ezel hebben we gevonden! En jeetje wat is het …

Lees meer

Recept: Bloemkoolsalade met garnalen en noodles

Ingrediënten 600 gr bloemkool 1 1/2 el currypasta (groen of rood, maakt niet veel uit) 4 el zonnebloemolie 200 gr (1 deelblokje) Noodles 200 gr ijsbergsla 1/2 gele of rode paprika 1/2 komkommer sap van 1/2 limoen 10 gr koriander, of 1 volle tl korianderpoeder 10 gr munt of 3 el gedroogde munt 200 gr …

Lees meer

Maart 2018

Deed ik mee met een experimenteel desembrood, maar het werd helemaal niet lekker. Zuuuuuuur…. haha, daar was het een experiment voor. Het zag er overigens wel lekker uit! Mijn Lief had 2 vrijdagen achter elkaar vrijgenomen, zodat we weer konden klussen (iets dat we wel vaker doen in maart). Dus begonnen we een vrijdagmiddag aan …

Lees meer

Recept: Mueslibrood

Voor ons Paasontbijt dit heerlijk mueslibrood gebakken. En natuurlijk aangepast aan eigen smaak; volgende keer een beetje meer vocht. Ingrediënten 250 ml volle melk 50 g ongezouten boter 250 g volkoren tarwemeel 200 g patenttarwebloem 1 tl zout 5 tl kaneel 1 tl kardemom 1 el lichtbruine basterdsuiker 1 zakje droge gist (7 g) 200 …

Lees meer

Recept: Aardperenbroodjes

Teveel aardperen in m’n Paleistuin-Zuid, ik groef ze op (een deel), en kuilde ze in in een bakkie. Maar wat nu? Aardperenpuree. Kan dat ook in brood? Als aardappelpuree in brood kan, vast wel. Maar wat zal het opleveren qua smaak en structuur? Ingrediënten 220 gr aardperenpuree (ongeveer 3 middelgrote aardperen, geschild, in stukjes gesneden) …

Lees meer