Boek: Sperenwoud – Katharine Kerr

Nieuw deel van deze serie begonnen! Samenvatting Door de veelbewogen geschiedenis van Deverry heen leeft al eeuwenlang de machtige magiër Nevyn, die gezworen heeft de schuld in te lossen voor een misstap die hij heeft begaan in zijn jeugd. Nu Eldidd door oorlog wordt verscheurd, ontdekt Nevyn dat de Duistere Broederschap in stilte ingrijpt in …

Lees meer

Recept: Techina

ingrediënten 4 el sesamzaad pasta (tahin, ongezouten) 1 teentje knoflook 2 el citroensap 2 el water zout & peper verse peterselie, fijngehakt Bereiding Meng de tahin, knofloof, peper, zout en citroensap en 2 el water, tot je een gelijke pasta krijgt. Voeg zoveel water toe dat je een sausje, iets dunner dan mayonaise krijgt. Strooi …

Lees meer

Recept: Gekruide Kikkererwten

Deze zijn zo lekker en heel makkelijk te maken! Je kunt ze bakken in de koekenpan, of in de oven. Wat je zelf het makkelijkst vindt. 1 blik kikkererwten, goed uitgelekt 2 el olijfolie 1 tl djinten (komijnepoeder) 1 tl paprikapoeder, gerookt 1/2 tl chilipoeder of cayennepeper zout naar smaak Hussel alle kruiden door elkaar …

Lees meer

Eropuit: Beeckestijn

De dag dat mijn vader 85 werd, was het buiten 30 graden! We besloten om ’s ochtends nog even naar Beeckestijn te gaan; iets van verkoeling te zoeken. Daar aangekomen was het heerlijk rustig. Geen mensen met hondjes, alleen wat mensen bij de koffiebar bij de ingang. Te warm om te wandelen, en de waarschuwing …

Lees meer

Eropuit: Rondje Koningshof

We besloten direct na de lunch toch een stukje te gaan lopen, en wel bij Koningshof. Met de gedachte; “als de parkeerplaats helemaal vol staat, draaien we om en gaan ergens anders naartoe”. Bij aankomst viel het mee op de parkeerplaats, dus begonnen we aan een rondje groene route. Goed dat. Wel moeizaam met m’n …

Lees meer

Recept: Tomatensoep met paprika-gehaktballetjes

Ingrediënten Voor de soep: 75 ml water 1 1/2 bouillonblokjes 1 kg trostomaten of pommedori 1/5 el geroosterde paprikapoeder 1/2 el gedroogde oregano 1 grote uit, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt olijfolie om in te bakken 25 a 50 gr rode linzen Voor in de soep: 150 gr pasta (welke je lekker vindt, of een …

Lees meer

Recept: Gnocchi-sperziebonen schotel

Even een ander eenpansgerecht proberen; hoewel ik er wel wat pannen mee vies maakte. Deze was lekker. Ik heb ontdekt dat goed gebakken, voorgekookte gnocchi veel lekkerder is dan die gekookte sponsjes! Ingrediënten 500 gr sperziebonen (250 gr pp is niet teveel) 2 uien 4 worstjes (merquez, saucijzen, braadworstjes o.i.d.), of je houdt ’t vegetarisch. …

Lees meer